">

Examinare medicală, asistență medicală de urgență

Cel mai mare coșmar al deținătorilor de cai sunt colicile pentru că sindromul apare mai ales în momentele cele mai neașteptate. Ambulanța noastră este dotată cu instrumente, materiale şi medicamente specifice, fiind posibilă rezolvarea cazurilor acute la faţa locului iar dacă intervenția chirurgicală este justificată, pregătirea pacientului pentru transportul la locul intervenției.
Numeroase boli ale stomacului, colici severe pot fi prevenite prin efectuarea controlului medical la apariția primelor simptome ușoare. Putem suspecta probleme la organele de digestie chiar și în cazul în care performanțele sportive ale calului se reduc. De multe ori, nu doar probleme ortopedice ci și modificări gastro-intestinale, de exemplu ulcer la stomac, enterită sau probleme ale căilor respiratorii pot fi cauza reducerii performanțelor dorite.
Printre instrumentele şi dispozitivele noastre se găsesc și sondele de diferite dimensiuni pentru cavitatea nazală, astfel încât nici tratarea poneilor și mânjilor nu constituie o dificultate. În ultima perioadă, ulcerele la stomac apar tot mai frecvent iar diagnosticarea lui o facem cu un gastroscop special conceput pentru cai. Examinarea şi recoltarea de probe în vederea diagnosticării problemelor respiratorii o efectuăm introducând endoscopul prin tractul respirator superior.